Makelaar Hurdegaryp

Ben je op zoek naar een woning in Hurdegaryp en zoek je een makelaar in Hurdegaryp dan willen wij je graag van dienst zijn bij de ver- en aankoop van je woning. Ons werkgebied als makelaar speelt zich voornamelijk af in de driehoek tussen Dokkum, Leeuwarden en Drachten maar we maken ook regelmatig even een uitstapje buiten deze grenzen. Door de jarenlange ervaring in deze wijde en weidse omgeving zijn wij goed ingespeeld op de woningmarkt en kunnen en willen wij als makelaar in Hurdegaryp jou graag begeleiden bij je ver- of aankooptraject. 

HURDEGARYP

Hurdegaryp is een echt forenzendorp. Het ligt ca. 8 km ten oosten van Leeuwarden en heeft een station aan de spoorlijn Leeuwarden – Groningen.

 Hurdegaryp is niet ontstaan op de plek waar het nu ligt. De eerste bewoners woonden op een locatie die hoger lag dan de  huidige plek, vanwege het soms hoge water. Daar lag ook de eerste weg tussen Leeuwarden en Groningen: de Simmerdyk. Waar tegenwoordig het ijsbaancomplex ‘it Koopmans-boskje’ ligt, stond vanaf de dertiende eeuw een kerk met zadeldak, gemaakt van middeleeuwse kloosterstenen. De straatnaam Preesterlânswei doet nog herinneren aan de oude kerk. Ook worden er zo nu en dan nog kapotte middeleeuwse dakpannen gevonden in het naastgelegen volkstuinencomplex. In 1714 werd de huidige kerk aan de Rijksstraatweg gebouwd, met daarin nog enkele grafstenen uit de oude kerk.

Onze beoordeling
8,7
Waardecheck

Overweeg je te verkopen, of wil je graag weten wat je woning op dit moment waard is? Doe dan bij ons vrijblijvend de waardecheck.

Gratis verhuisauto

Onze opdrachtgevers kunnen één dag gratis gebruik maken van deze verhuiswagen. Niet opdrachtgevers die een huis bij ons kopen kunnen eveneens de verhuisauto één dag gratis gebruiken, maar dan alleen op een maandag, dinsdag of woensdag.

Wenje tusken Wâld en Wetter
Start verkoop 6 april 2024

Stichting Geen Dak helpt weeskinderen in Kenia aan een liefdevol onderkomen en goed onderwijs door zich in te zetten voor projecten van Blessed Generation.