Taxeren

Taxeren doen wij zo

Wij zijn gecertificeerde makelaars en taxateurs. 

Voor een reguliere  woningtaxatie hanteren wij een standaard tarief van € 725,00.  Betreft het een taxatierapport met verbouwing dan rekenen wij € 25,00 extra, betreft een taxatie inzake een appartementsrecht of woningnieuwbouw vanaf bestek en tekening  dan rekenen wij een extra toeslag van €100,00 bovenop het standaard woning tarief.

Betreft het een bijzonderbeheer taxatie dan rekenen wij een toeslag van €50,00 euro bovenop het standaard taxatietarief.

Wanneer je een woning koopt en een hypotheek aanvraagt, zal de geldverstrekker bijna in alle gevallen vragen om een taxatierapport om te kijken of de woning die je hebt gekocht tegen de overeengekomen prijs, ook in de ogen van een objectieve en onafhankelijke taxateur een marktwaarde heeft die overeenkomt met het bedrag waarvoor jij een hypotheek hebt aangevraagd.

Daarnaast komt het helaas ook veelvuldig voor dat woningeigenaars die gezamenlijk een woning hebben gekocht hun relatie tot elkaar wensen te beëindigen. In zo’n geval moeten alle aanwezig zijnde zaken, zo ook de woning indien deze op beider naam staat, worden getaxeerd naar hun waarde om de boedel te kunnen verdelen. Soms is de wens van één van de partners om de hypotheek over te nemen en ook dan is er een taxatie nodig.

In geval van erfenis willen de erfgenamen ook wel graag weten wat de woning op zou kunnen brengen en ook dan wordt er wel eens een taxatie opgesteld. Over het algemeen zijn het de erfgenamen die met elkaar een ouderlijke woning verkopen en ook gezamenlijk afspreken wie daarin de familie vertegenwoordigt. In zo’n geval wordt in een overleg tussen makelaar en erfgenamen een verkoopplan gemaakt voor verkoop. In zo’n geval blijft een taxatie achterwege.

Lees meer

Een bank vraagt over het algemeen om een gevalideerd rapport van de organisaties NWWI of Taxateursunie. Vraag dus bij je bank vooraf even wat hun voorkeur heeft. Qua prijs maakt het voor ons niets uit. Alle (standaard) taxaties zijn € 725,- inclusief 21% btw.

Nadat je een opdracht aan ons hebt verstrekt krijg je een email met de vooorwaarden waaronder getaxeerd wordt. Dit kan van de validatieinstituten komen of van onszelf maar moet in alle gevallen worden goedgekeurd door jou als opdrachtgever.

Pas na je akkoord op de voorwaarden wordt begonnen met de taxatie.

Zou je meer informatie willen of heb je al besloten om jouw woning door ons te laten taxeren? Kom snel met ons in contact.

Onze beoordeling
8,7
Waardecheck

Overweeg je te verkopen, of wil je graag weten wat je woning op dit moment waard is? Doe dan bij ons vrijblijvend de waardecheck.

Gratis verhuisauto

Onze opdrachtgevers kunnen één dag gratis gebruik maken van deze verhuiswagen. Niet opdrachtgevers die een huis bij ons kopen kunnen eveneens de verhuisauto één dag gratis gebruiken, maar dan alleen op een maandag, dinsdag of woensdag.

Wenje tusken Wâld en Wetter
Start verkoop 6 april 2024

Stichting Geen Dak helpt weeskinderen in Kenia aan een liefdevol onderkomen en goed onderwijs door zich in te zetten voor projecten van Blessed Generation.