Makelaar Sumar

Ben je op zoek naar een woning in Sumar en zoek je een makelaar in Sumar dan willen wij je graag van dienst zijn bij de ver- en aankoop van je woning. Ons werkgebied als makelaar speelt zich voornamelijk af in de driehoek tussen Dokkum, Leeuwarden en Drachten maar we maken ook regelmatig even een uitstapje buiten deze grenzen. Door de jarenlange ervaring in deze wijde en weidse omgeving zijn wij goed ingespeeld op de woningmarkt en kunnen en willen wij als makelaar in Sumar jou graag begeleiden bij je ver- of aankooptraject. 

Sumar

is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidoosten gelegen van Leeuwarden, tegen de zuidkant van Bergum en aan de N356.

In 2018 telde het dorp 1.385 inwoners. De nabijgelegen buurtschap Sumarreheide valt onder het dorpsgebied van Suameer. De noordelijke bewoning aan de Susterwei van De Tike ligt feitelijk in het dorpsgebied van Suameer maar de bewoning wordt wel bij het dorp Tieke gerekend. Dit deel wordt ook wel Sumarder Tike genoemd.

IIn 1453 werd de plaats vermeld als suwamer. In als 1453 zowel van suudmerra als Suwameer, in 1477 als Sudermeer, in 1579 als Sinner in 1664 als Sumeer en Suydmeer en in 1786 als Zumeer. De plaatsnaam zou verwijzen naar het feit dat het ten opzichte moerasgebied langs de Kromme Ee ten zuiden is gelegen. Het Bergumermeer is een overblijfsel van het gebied.

Als men de spellingvolgorde zou volgen van de andere plaatsen rond dit gebied, Noordermeer en Oostermeer zou Suameer eigenlijk Zuidermeer moeten zijn maar mogelijk zo ontstaan doordat er ten oosten ook nog een meertje is gelegen met de naam Zuidermeer.

Onze beoordeling
8,7
Waardecheck

Overweeg je te verkopen, of wil je graag weten wat je woning op dit moment waard is? Doe dan bij ons vrijblijvend de waardecheck.

Gratis verhuisauto

Onze opdrachtgevers kunnen één dag gratis gebruik maken van deze verhuiswagen. Niet opdrachtgevers die een huis bij ons kopen kunnen eveneens de verhuisauto één dag gratis gebruiken, maar dan alleen op een maandag, dinsdag of woensdag.

Wenje tusken Wâld en Wetter
Start verkoop 6 april 2024

Stichting Geen Dak helpt weeskinderen in Kenia aan een liefdevol onderkomen en goed onderwijs door zich in te zetten voor projecten van Blessed Generation.