Makelaar Twijzel

Ben je op zoek naar een woning in Twijzel en zoek je een makelaar in Twijzel dan willen wij je graag van dienst zijn bij de ver- en aankoop van je woning. Ons werkgebied als makelaar speelt zich voornamelijk af in de driehoek tussen Dokkum, Leeuwarden en Drachten maar we maken ook regelmatig even een uitstapje buiten deze grenzen. Door de jarenlange ervaring in deze wijde en weidse omgeving zijn wij goed ingespeeld op de woningmarkt en kunnen en willen wij als makelaar in Twijzel jou graag begeleiden bij je ver- of aankooptraject. 

TWIJZEL

Twijzel (Fries: Twizel) is een dorp in de gemeente Achtkarspelen, in Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noorden van Drachten, tussen Buitenpost en De Kooten aan de provinciale weg 355. Het dorp telde in 2018 1.080 inwoners. De plaats werd in 13e eeuw vermeld als Twislum. In 1395 werd het vemeld als Opwysel, in 1441 als in Up-twyzel, in 1718 als Twysel en 1899 als Twijel en Optwijzel. De plaatsnaam Opwysel verwijst naar een tweesprong waarbij het is ontstaan. Optwizel is nog steeds een straatnaam in het dorp.

Het dorp bestond lang uit drie kleine kernen die in een lint waren gelegen, deze worden Twijzelerburen, Wedzeburen en Kerkeburen geduid. Op het eind van de 19e eeuw en in de twintigste eeuw groeide drie kernen echt aan elkaar vast. Op de heide van Twijzel ontstond eind 18e en begin 19e eeuw bewoning en dat groeide uit tot het dorp Twijzelerheide.

Onze beoordeling
8,7
Waardecheck

Overweeg je te verkopen, of wil je graag weten wat je woning op dit moment waard is? Doe dan bij ons vrijblijvend de waardecheck.

Gratis verhuisauto

Onze opdrachtgevers kunnen één dag gratis gebruik maken van deze verhuiswagen. Niet opdrachtgevers die een huis bij ons kopen kunnen eveneens de verhuisauto één dag gratis gebruiken, maar dan alleen op een maandag, dinsdag of woensdag.

Wenje tusken Wâld en Wetter
Start verkoop 6 april 2024

Stichting Geen Dak helpt weeskinderen in Kenia aan een liefdevol onderkomen en goed onderwijs door zich in te zetten voor projecten van Blessed Generation.