De handtekening staat, het wachten kan beginnen

Nadat alle partijen de koopovereenkomst en de bijlagen hebben ondertekend, breekt er een periode van wachten aan voor verkoper. De periode van het financieringsvoorbehoud is voor de koper de periode waarin deze bij de bank de financiering van de woning kan regelen. Was dit voorheen een vrij korte periode, tegenwoordig loopt het al vaak richting de 5 weken en soms, als de bank aanvullende informatie van hypotheekgever nodig heeft, nog langer.

Het komt voor dat de financiering niet rond komt in de daarvoor door partijen gestelde weken. Een koper zal dit dan bij ons moeten melden, dan wel de adviseur van de koper.

Wij gaan in zo’n geval in overleg met beide partijen, want laat je een koop te niet doen omdat er misschien een week, soms twee weken verlengd moet worden, of gun je koper de tijd om de zaken op orde te krijgen. Feit blijft, dat je op dit moment een koper hebt die graag wil kopen en als je de koop teniet laat gaan, omdat de financiering niet binnen de afgesproken tijd rond komt, is het maar de vraag of je snel weer een koper krijgt. Ook deze zal weer een financieringsvoorbehoud nodig hebben om één en ander te kunnen financieren.

Voor jou als verkoper geldt in deze periode maar één advies; blijf rustig! Zekerheid is er pas wanneer de financieel adviseur, dan wel de koper zelf aan ons laat weten dat de financiering rond is.

Onze beoordeling
8,7
Waardecheck

Overweeg je te verkopen, of wil je graag weten wat je woning op dit moment waard is? Doe dan bij ons vrijblijvend de waardecheck.

Gratis verhuisauto

Onze opdrachtgevers kunnen één dag gratis gebruik maken van deze verhuiswagen. Niet opdrachtgevers die een huis bij ons kopen kunnen eveneens de verhuisauto één dag gratis gebruiken, maar dan alleen op een maandag, dinsdag of woensdag.

Wenje tusken Wâld en Wetter
Start verkoop 6 april 2024

Stichting Geen Dak helpt weeskinderen in Kenia aan een liefdevol onderkomen en goed onderwijs door zich in te zetten voor projecten van Blessed Generation.